Opleiding voedingsdeskundige Kosmeoo Health

Heeft u passie voor voeding en gezondheid, dan is de beroepsopleiding Voedingsdeskundige geknipt voor u.
[ Klik hier voor details ]

Voor nadere informatie
over de unieke opleiding Gewichtsconsulent 3 in 1, BGN erkend!

[klik hier]

 

Sportprestaties kunnen aanzienlijk verbeterd worden door juiste voeding en goede dosering en timing van eten.

[Klik hier]
voor nadere informatie over de specialisatie opleiding Sport en Voeding.

Vind ons op Facebook

Beroepsopleiding Voedingsdeskundige

Het beroep Als voedingsdeskundige voorziet u cliënten van gedegen advies op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Gezien de ernst van de huidige overgewichtsproblematiek in Nederland draagt de voedingsdeskundige met het werk een steentje bij aan een gezondere maatschappij.

De voedingsdeskundige kan werken vanuit eigen praktijk, maar is ook uitstekend inzetbaar als voedingsvoorlichter/docent bij scholen, afslankinstituten,  bedrijven, sportscholen, Overheid enzovoort.

Ook zeer geschikt als uitbreiding op praktijken, zoals sauna- en wellness complexen, schoonheids- en beautysalons, lifestyle coaching, wellness coaching enzovoort.

Inhoud Als voedingsdeskundige krijgt u te maken met zeer uiteenlopende klachten, waarbij uitgebreide gedegen vakkennis noodzakelijk is. De opleiding is ruim van opzet en bestaat uit 20 theorielessen, welke ondersteund kunnen worden door praktijkcolleges.

Binnen de opleiding wordt aandacht besteed aan onder andere voedingsleer, overgewicht, ondergewicht, afslanken, voeding gerelateerde klachten (zoals koemelkallergie, candida, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen) en individuele voedingsbehoeften bij sporters, kinderen, ouderen, zwangere enzovoort.Elk onderdeel wordt afgesloten met een uitgebreide behandelingsmethodiek.

Met deze opleiding is een brug geslagen tussen de reguliere- en alternatieve benadering van voeding. U krijgt een helder beeld van gezonde, natuurlijke voeding, maar we gaan ook in op orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen.

In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan het intakegesprek, omdat dit het fundament vormt voor al uw toekomstige succesvolle behandelingen. Uw beroepshouding komt aan de orde en u krijgt coachingstechnieken aangereikt, zodat u uw klant positief kunt stimuleren en begeleiden.

Met deze opleiding heeft u uitstekende handvatten om zelf een eigen praktijk op te starten, omdat naast gedegen vakkennis, uitgebreid ingegaan wordt op ‘startend ondernemerschap’.

Les 1 Grondbeginselen van de natuurwetenschap
Les 2 Anatomie en fysiologie
Les 3 Voedingsleer
Les 4 Belangrijke begrippen in voeding
Les 5 Voedingssupplementen
Les 6 Evolutie van voeding en sociale aspecten
Les 7 Alle belangrijke diëten op een rij
Les 8 Voeding als overtuiging
Les 9 Voeding, hygiëne en milieu
Les 10 Voedingsinstanties en wetgeving
Les 11 Reguliere- en alternatieve benadering van gezonde voeding
Les 12 Het intakegesprek
Les 13 Het belang van laboratoriumonderzoek
Les 14 Voedselallergie en intolerantie
Les 15 Vrije radicalen en antioxidanten
Les 16 Toxicologie en detoxificatie
Les 17 Ziektebeelden, klachten en behandelingsmogelijkheden
Les 18 Specifieke voedings- en levensstijladviezen
Les 19 Voedingsdeskundige als coach
Les 20 Een eigen praktijk opzetten
Doelgroep Deze opleiding is bedoeld voor iedereen, die een passie heeft voor voeding en graag mensen coacht naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.
Beroepsmogelijkheden De voedingsdeskundige kan werken vanuit eigen praktijk, maar is ook uitstekend inzetbaar als voedingsvoorlichter/docent bij scholen, afslankinstituten,  bedrijven, sportscholen, Overheid enzovoort.

Ook zeer geschikt als uitbreiding op praktijken, zoals sauna- en wellness complexen, schoonheids- en beautysalons, LifeStyle Coaching, Wellness Coaching enzovoort.

Vooropleidingseisen Geen speciale vooropleiding vereist.
Mogelijkheid praktijkcolleges (optioneel) Kosmeoo Health biedt praktijkcolleges aan (in totaal 25 contacturen verspreid over 10 maanden), zodat u de kneepjes van het vak leert in de praktijk.

Tijdens de praktijkcolleges wordt middels praktijkopdrachten, beeldmateriaal en rollenspellen het vak Voedingsdeskundige praktisch in beeld gebracht.Uitgangspunten zijn inspireren, motiveren, prikkelen, uitdagen en ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Voor detailinformatie over de praktijkcolleges Voedingsdeskundige [ klik hier ]
Leslocaties en lesrooster [klik hier] voor de actuele locaties en data praktijkcolleges
Studiebelasting en studieduur De studiebelasting is bij een normaal leertempo 5 studie-uren per week.

De schriftelijke opleiding kan elk moment gestart worden en duurt gemiddeld 10 maanden.

Vrijstellingenbeleid Het is niet mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen uit deze opleiding in verband met reeds bewezen competenties uit het verleden van de student.
Studiemogelijkheden Schriftelijke thuisstudie (HBO niveau). Voordelen;

  • U kunt elk moment starten
  • U studeert in eigen tijd en tempo
  • Meerdere examendata per jaar

Schriftelijke thuisstudie (HBO niveau) in combinatie met praktijkcolleges (5 dagen verspreid over 10 maanden). Voordelen;

  • Meerdere startdata per jaar
  • Direct vragen stellen aan docent
  • Middels inspirerende praktijkopdrachten, videomateriaal, rollenspellen leert u de kneepjes van het vak in de praktijk
  • Netwerk uitbreiden en ervaring uitwisselen met medestudenten
  • Meerdere examendata per jaar
Op examen Zowel in het voorjaar, als in het najaar kan op verschillende data te Haarlem examen gedaan worden. Neem voor details hierover contact op met Kosmeoo Health.
Accreditaties De schriftelijke opleiding Voedingsdeskundige en de praktijkcolleges zijn geaccrediteerd door KTNO als respectievelijk deelopleiding en bijscholing op HBO niveau. Zie www.ktno.nl. Deze opleiding wordt op dit moment erkend door de beroepsverenigingen BATC en VBAG.
Diploma en certificaat U ontvangt na het behaalde examen het diploma Voedingsdeskundige. Na voltooiing van de praktijkcolleges ontvangt u een deelname certificaat.
Kosten opleiding
Schriftelijke opleiding Voedingsdeskundige € 540,00
Praktijkcolleges totaal € 495,00
Examenkosten €   95,00
Gratis studiegesprek Kosmeoo Health nodigt u uit voor een gratis persoonlijk of telefonisch studiegesprek. De opleiding ligt ter inzage op de praktijk te Nieuw-Vennep. Bel 06-22543204 of mail naar pauline@kosmeoo-health.nl voor een afspraak.
Aanschaf studenten map praktijkcolleges Op de eerste praktijkdag ontvangt de student een studentenmap met inhoud.
Aanschaf schriftelijk studiemateriaal Na inschrijving ontvangt de student binnen 3 werkdagen het schriftelijk studiemateriaal in huis.
Inschrijving Voor inschrijving van zowel de schriftelijke opleiding, als de praktijkcolleges [klik hier].